Ett förlåt och ett bloggtips

Hej ni fina trogna läsare som hänger kvar! Förlåt för att det bloggas så dåligt nu för tiden, men med makroekonomi, jobb och en jul som närmar sig med stora kliv hinns det inte med så mycket mer.

Ikväll hade jag verkligen tänkt blogga om kalkongfilé med pumpa och chèvresallad, men istället blev det popcorn till middag. Vad ska man göra, det blir så ibland. Kanske kommer upp imorn istället om vi blir hungiga inatt!
Under tiden kan jag hänvisa till världens bästa matblogg! Nåååågot högre nivå än i vår blogg, men låt er inte skrämmas bort! Det är en fantastisk inspirationskälla. 

Kram på er!

Julig risgrynskaka

Ett trevligt inslag på glöggfesten eller en julig efterrätt!

Det går alldeles utmärkt att använda färdig risgrynsgröt och om man vill ha kakan lite syrligare kan man byta ut russinen mot torkade tranbär.


8-10 PERS

1 dl russin
2 risgrynsgrötskorvar
4 ägg
2 msk + 2 msk strösocker
1 tsk mald kanel
citronskal från en liten citron
1 stort äpple
1 dl mandelspån

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda risgrynsgröt, ägg, två matskedar socker, russin, kanel och citronskal.
3. Skala och skär äpplet i små tärningar. Blanda ner dem med hälften av mandeln.
4. Häll smeten i en smord ugnsform. Strö över resten av mandeln och sockret och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
5. Servera som den är eller med lite vaniljglass.

RSS 2.0