Julig risgrynskaka

Ett trevligt inslag på glöggfesten eller en julig efterrätt!

Det går alldeles utmärkt att använda färdig risgrynsgröt och om man vill ha kakan lite syrligare kan man byta ut russinen mot torkade tranbär.


8-10 PERS

1 dl russin
2 risgrynsgrötskorvar
4 ägg
2 msk + 2 msk strösocker
1 tsk mald kanel
citronskal från en liten citron
1 stort äpple
1 dl mandelspån

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda risgrynsgröt, ägg, två matskedar socker, russin, kanel och citronskal.
3. Skala och skär äpplet i små tärningar. Blanda ner dem med hälften av mandeln.
4. Häll smeten i en smord ugnsform. Strö över resten av mandeln och sockret och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
5. Servera som den är eller med lite vaniljglass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0