Vem behöver konserver?

Segling dag 1.

Det är verkligen inte synd om oss. Vi har seglat hela dan med superfin vind. Hade lite motorproblem men med en rem kan man lösa det mesta! Det blev mackor med sardiner, tomater och rödlök till lunch. Absolut inget som är värt att blogga om, men middagen blev desto bättre!

Vi hittade en perfekt liten vik, med badplats och grillyta, långt bort från alla farleder och jobbiga finlandsfärjor (Fjärdlång närmare bestämt).
Vi plockade upp grillen och trangiaköket. Kan tillägga att vi var tvungna att ta taxi ut till båten eftersom vi hade typ 2 ton mat med oss. Inhandlade bland annat väldigt fina salsiccas från Kajsa Varg.


Till den blev det pasta med tomatpesto, persilja och ett foliepaket med fetaost, tomat,lök, citron, och persilja. Det receptet fick jag av min kollega Petra! Fetaosten blev krämig och mjuk och fungerade nästan som en pastasås.



Att koka upp vatten på trangiakök tar ca 40 minuter men annars är det faktiskt inte så meckigt att laga en riktigt schysst måltid ute i naturen. Det krävs bara lite fantasi och en lite högre ambitionsnivå än vita bönor i tomatsås.



Detta är alltså pasta med färsk salsicca, tomatpesto, grillad fetaost med tomat och persilja och rödlök. Samt en grillad lök. Svartpeppar, salt och citron - det är typ de kryddor man behöver på sjön. Väldigt enkelt och väldigt gott!



Randiga och marina som man ska va!



Kom igen, visst ser det fint ut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0