För alla frankofila ostfanatiker...

Det finns faktiskt ett paradis. Och det paradiset ligger på Nybrogatan i Stockholm. Närmare bestämt i den lilla franska ostbutiken Androuet! När man kliver in genom dörren golvas man nästan av den starka doften av välmogna ostar från väldens ostkunnigaste land. Längs hyllorna trängs smakproven (me like) och personalen är påläst och engagerad. De vet precis när ostarna ska ätas, så om du har en middag inplanerad kan du gå dit en vecka innan om du så vill och be om ost som kommer vara perfekt just då. Eller gå dit samma dag och få med dig ostar som fullständigt tränger ur sina förpackningar och som kommer få hela tunnelbanan att vända sig om.

De har även fina kex och roliga och annorlunda kryddor! Helt klart värt ett besök om ni inte varit där än. Och det bästa av allt är att det faktiskt inte är dyrare än att handla smaklösa vacumpackade ostar från kyldisken på Ica.
Grymt va!



Det här små godbitarna fick följa med mig och Pierre hem. Den vita förpackningen innehåller världens godaste smör med havssalt som kommer dyka upp i ett recept framöver. 45 kr, så värt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0