Kalla det vad du vill

Det här är någonting åt moussaka-GI-lasagne-hållet, en gratäng kan vi säga! Man kan möjligtvis ösa på med lite mer grönsaker och använda lite magrare lammfärs (10 %) istället för 15%-ig, den blev lite flottig. Men väldigt god!



4 PORTIONER

500 g lammfärs
1 aubergine
1 zuchini
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
150 g fetaost
4 dl mjölk
1 klick smör
1 msk vetemjöl
muskot
rosmarin
färsk spenat
olivolja
salt och peppar

1. Hacka lök och vitlök, bryn i en stor gjutjärnsgryta (eller stekpanna om du inte har någon) tills det fått fin färg. Tillsätt lammfärsen och krydda med salt, peppar och rosmarin när den fått lite färg.
2. Ös över färsen i en bunke, ställ vid sidan av.
3. Skiva auberginen och zuchinin i 1/2 cm-tjocka skivor och stek med olivolja och salt och peppar. Täck botten på grytan med grönsakerna. Om du vill ha extra grönsaker kan du dela upp dem och sedan lägga ett lager över lammfärsen också.



4. Täck med lammfärsen.
5. Gör såsen. Smält smöret, rör ner mjölet och se till att det inte blir några klumpar. Häll i mjölken, koka upp men rör hela tiden så det inte bränner fast. Krydda med muskot och lite salt. Smula ner fetaosten och låt puttra tills såsen blir tjock och fin.
6. Häll såsen över gratängen och gratinera på 225 grader i 20 min eller tills den har fått fin färg.

7. Servera på en fin liten bädd av färsk spenat!

Kommentarer
Postat av: P.

Den här var jättegod!

2009-11-19 @ 09:13:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0