Mera nudlar!

Jag hittade en underlig plommonsås i den asiatiska affären igår också och blev sugen på att marinera lite fläskfilé i den. Så det gjorde jag! Hade även i en sån där superstark chili som i förra inlägget men denna gång blev den mer proportioneligt fördelad så det blev inte lika starkt denna gång. Phu! Överlag så påminner det här receptet rätt mycket om det förra men de smakar väldigt olika.
Fläskfilén fick marinera i plommonsåsen under dagen, men det hade antagligen räckt med någon timme eller så, spara sedan marinaden!



NUDLAR MED FLÄSKFILÉ I PLOMMONSÅS

4 PORT

800g fläskfilé
vetenudlar
1 habanero chili
1/4 salladskålshuvud
1 gul lök
soja
fisksås
plommonsås (den såg ut så här och var väldigt söt)


1. Skiva löken och hacka chilin. Woka i wokpanna på hög värme. Koka upp vatten till nudlarna.
2. Skär den marinerade fläskfilén i småbitar och woka tillsammans med det andra tills den är helt genomstekt.
3. Skiva salladskålen och släng ner i wokpannan. Koka nudlarna snabbt.
4. Blanda plommonmarinaden med en skvätt kikkomansoja och lite fisksås, häll över fläskfilén.



5. Blanda ner nudlarna och servera med lite hackad koriander.

Den söta plommonsåsen balanserades upp av den starka chilin och tillsammans blev det väldigt gott faktiskt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0