Torsk på norskt vis

Det här är egentligen Pierres recept men eftersom han inte riktigt tar sitt bloggansvar på allvar så lägger jag upp det istället. Så får han rätta till i kommentarsfältet om jag missat något helt enkelt.

Norrmännens knep för att få torsken vit och skivig är den stora mängden salt i kokspadet, och att inte överkoka den förstås! Och kolla gärna var torsken kommer ifrån; är den odlad eller fiskad med lina känns det bättre tycker jag.





Klassisk torsk med äggsås

ca 4 portioner

4 skivor färsk torsk (200 g/pers), skurna tvärs över med benet kvar.
3 1/2 msk salt per liter vatten
3 hårdkokade ägg
ca 200 g riktigt smör
färsk persilja och riven pepparrot till servering
Potatis
Färsk spenat

1. Skölj fisken noga, lägg den i en kastrull och häll på så mycket vatten att fisken nätt och jämnt täcks.
Ta upp fisken och låt vattnet och salt koka upp. Lägg i fisken och låt vattnet koka upp på nytt. Dra av kastrullen från plattan och lägg på locket. Låt stå i ca 6 minuter.
2. Koka snabbt eller fräs lätt lite färsk spenat.
3. Lyft upp fisken med hålslev och servera den med smält smör, hackat hårdkokt ägg, kokt potatis och spenaten. Riv över lite färsk pepparrot och garnera med hackad persilja!

Supergott!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0