Ungersk korvsoppa

Den här soppan är bara ungersk i den mening att den innehåller väldigt mycket paprikapulver och lite kål. Annars är den ganska svennig, men lik väl underbar en ruskig höstkväll!



4 PORTIONER

4 lammkabanosser (eller annan kryddig korv)
1/2 paket riktigt bacon (stekfläsk, lite tjockare skivor än vanligt tråk-scan-bacon)
2 selleriskjälkar
3 röda spetspaprikor
1 gul lök
några champinjoner
en bit salldskål
1 röd chili
2 köttbuljongtärningar
ca 1 liter vatten
1 tsk stötta korianderfrön
massa paprikapulver (helst så färskt som möjligt)

Turkisk yoghurt eller gräddfil till servering samt hackad persilja

1. Skiva löken och stek ihop med fläsket tills det fått lite färg, tillsätt skivad korv och hackad chili.
2. Hacka, skiva resten av grönsakerna. Fräs en liten stund på hög värme.
3. Stöt koriandern och tillsätt kryddorna, rör ordentligt så att alla smaker blandas.
4. Slå på buljongen och låt koka i ca en halvtimme.
5. Servera med en klick yoghurt eller gräddfil samt hackad persilja.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0