Aubergine med grekisk fyllning

Jag gillar verkligen att fylla grönsaker! Det blir så piffigt liksom. Denna rätt har dessutom bra GI-värden om man bryr sig om sånt och går att göra vegetarisk om man byter ut lammfärsen mot till exempel quornfärs.



AUBERGINE MED LAMMFÄRS OCH FETA

2 PERS

1 aubergine
1 gul lök
300 g lammfärs el. quornfärs
3 vitlöksklyftor
50 g god fetaost
torkad rosmarin
färsk timjan
köttfond (kanske inte om du kör den vegetariska varianten)
olivolja
salt och peppar

1. Gröp ur auberginerna så att de ser ut som små båtar. Förbaka dem i ugn på 200 g i ca 15 minuter med olivolja och salt.
2. Hacka löken och aubergineköttet. Stek tillsammans med färsen.
3. Pressa i vitlöken och krydda med rosmarin, salt och peppar. Smaka av med köttfonden.
4. Klipp i lite färsk timjan och stek tills nästan all vätska är borta.
5. Fyll botten på auberginerna med smulad fetaost, fyll sedan med färsen och toppa med lite mera fetaost.
6. Gratinera på 200 g i ca 20 minuter.
7. Servera med en sallad och eventuellt en skiva gott bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0