Fläsklägg med Rotmos

Nu så var det dags för en riktig folkhemsklassiker.

Fläsklägg med rotmos är väldigt lättgjort för alla er som inte gjort det själva, och den knepigaste delen är ofta att hitta en affär som faktiskt har fläsklägg i sortimentet. men när man väl har bunkrat upp med grisbitar och kålrot så går resten lätt.



En fläsklägg
ca 1 kg kålrot
2 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
5 potatisar
3 pressade vitlöksklyftor.


Så, ner med fläskläggen i grytan (ta bort nätet först), skala kålroten och skär den i cm tjocka skivor och gör detsamma med morötterna och palsternackan. Pressa i vitlöken och den hacka gul löken för att sen hälla på vatten och låt koka tills allting blivit mjukt, tar ca 30 minuter. Skala och tärna potatisen och häll i den i vattnet och fortsätt koka tills potatisen är klar. mellan 10-15 minuter.

När det är klart lyfter du ur fläskläggen ur grytan och häller av vattnet, behåll ca 2 dl i grytan. Pressa ihop till mos och slå i en ordentlig klick smör. Skär bort svålen från fläsket och skiva upp i tunna skivor. Serveras med Skåns Senap och om man inte återhämtar sig från Amarone några dagar innan så rekommenderas Öl och kanske en liten OP Andersson till maten om det är fest.

Lätt som en plätt,
Pierre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0