Pasta di pollo!

Min version av Italien: pasta utan krusiduller, enjoy!



KYCKLINGPASTA MED KRONÄRTSKOCKSHJÄRTAN OCH CITRON

4 PORTIONER (eller 2 om man har en jättehungrig sambo)

600 g kycklinginnerfilé
1 burk kronärtskockshjärtan
7-8 soltorkade tomater
1/2 citron
1 dl färsk timjan
1 stor vitlöksklyfta
1 gul lök
2 salladslöksstjälkar
1 msk philadelphiaost
Pasta (så mycket ni tror att ni kommer äta)

Skär kycklingen i mindre bitan och lägg i en skål. Häll av kronärtskockorna och skär dem också i mindre bitar. Riv skalet från en halv citron och och riv bladen från ca 1 dl timjankvistar och blanda det med kycklingen och kronärtskockorna, pressa över citronsaften. Skär tomaterna i bitar och blanda alltihop och lägg det i en påse, stoppa påsen i kylen en timme.
Koka upp pastavattnet, salta. Hacka och häll löken i en varm panna. Stek kycklingblandningen på medelhög värme tills kycklingen är ordentligt genomstekt. Koka pastan tills den är al dente, häll av vattnet och blanda ner en matsked naturell philadelphiaost. Blanda. Häll över kycklingen i pastakastrullen och blanda lite till. Tillsätt hackad salladslök (med blasten) och lite mer färsk timjan innan servering.
Riv över lite parmesan och ät på en gång!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0