Provensalsk kyckling med grönsakstorn

Eller om det egentligen var grönsakerna som var provensalska? Jaja, det gick åt en hel del olivolja och färska örter till båda så det räknas nog som det alltihop!
Eftersom jag fått lite beach 2010-ågren (redan) så försöker jag nu hitta på så många roliga GI-recept som möjligt med maximalt intag av protein och grönsaker. Grönsaksrätten kan ätas till lite vad som helst, till lunch idag tänkte jag till exempel äta upp resterna med lite rökt kassler. Mums!



4 PERSONER

4 färska kycklingfiléer (innerlårfilé går också bra, beräkna då ca 150 g per pers)
1 stor zucchini
4 mogna tomater
1/2 kruka färsk basilika
1 mozzarellaboll
2 vitlöksklyftor
6-7 stora färska salviablad
olivolja
salt och peppar
ärtskott eller några salladsblad (ev. lite bröd om man insisterar)

Sätt ugnen på 225 grader. Mortla samman vitlöken, salvian, salt och peppar med lite olivolja. Smörj in filéerna och låt marinera en liten stund. Skär grönsakerna i runda skivor och lägg omlott i en ungsfast form. Tryck ner basilikabladen mellan skivorna och ringla över olivolja.

(vi har fått ett örtland på gården, sååå mysigt!)

Riv mozzarellan över grönsakerna, salta och peppra och grädda i ugnen 25 minuter tills det ser ut ungefär så här:



Stek kycklingfiléerna i en panna (inte för varm, då blir kycklingen bränd utanpå men rå inuti). Har man bråttom går det bar att dela filéerna så går det fortare att genomsteka dem, för det tar helt ärligt en evighet att få dem genomstekta annars. Lägg upp på tallrik (av grönsakerna kan man bygga flashiga torn och imponera på sina matgäster)

Servera med lite ärtskott, sallad eller ett gott bröd om man saknar kolhydraterna!

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0