Viltgryta med trattisar och lingon

Den här rätten lagades egentligen i fredags men det har inte blivit så mycket bloggning under helgen, så den får komma upp nu istället!



VILTGRYTA

4 personer

2 paket fryst renskav
3 dl grädde
2 dl förvällda trattkantareller
sidfläsk
2 msk tomatpuré
2 morötter
1dl lingon
två små gula lökar
1 tsk enbär
vitpeppar och salt (ev. köttfond)
råris

Hacka löken och fräs i en stor gryta. Skär sidfläsket i småbitar (jag brukar skära bort svålen eftersom jag tycker att den är lite äcklig, men vissa skulle nog säga att det är det göttaste). Stek sidfläsket tillsammans med löken och lägg i renskavsblocken. "Skala av" köttet allt eftersom det tinar och lossnar från blocket. Tillsätt svampen och stek alltihop i ett par minuter på medelhög värme. Rör ner rivna morötter och tomatpurén. Rör om och stek lite till.
Krydda med vitpeppar och enbär, smaka av med salt (det går bra att hoppa över saltet och tillsätta en matsked köttfond istället). Tillsätt grädde koka ihop. Häll i lingonen.

Riset tar ca 40 minuter så det kan du sätta på lite innan grytan är klar.


Servera med en sallad och ett mustigt rödvin!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0