Vildsvinsveckan - Del 1, Spare Ribs

Jag beställde ett vildsvin till jul för att slippa äta kannibal-skinka men eftersom det började snöa något enormt så kom inte jägaren ut och sköt nåt (eller behöll det till sin egen jul kanske), och därmed var det först nu som jag tillsammans med Emelies bros Jesper kunde åka ut till Stallarholmen/Mariefred och hämta vårt nyskjutna vildsvin. En liten tonåring på 8 månader med en matchvikt på 38 kg. Med oss var min kollega Maria som känner jägaren och en pensionerad slaktare som stckade upp det åt oss. han gjorde en imponerande prestation och det tog inte lång tid innan hela vildsvinet var uppstyckat i väldigt fina bitar som vi slängde in i bilen och sen körde hemåt. Och eftersom även ett halvt vildsvin fortfarande är 15 kg kött och en hel del ben, och frysutrymmet i en etta är något begränsat så var det bara att börja äta upp de största bitarna. Och störst andel ben har man i revbenen, så därmed stod det klart att det skulle bli Ribs till middag. Vi skulle ha middagsgäster och spelkväll så Ribs och Coleslaw var perfekt innan en kväll med Sthlm maffia.



Så här är svinet, Längst upp till höger ligger kotlettraden, steken och läggarna och bog, och under ligger karréen och filen, och nedan ligger revbenen spjällade.


Revbenen penslades sen med barbequesås blandat med hickory glaze och rök-essens och in i ungne på 150' C i typ 3 timmar. pensla på mer sås och vänd dem lite då och då under tiden. 3 timmar är ruskigt lång tid, speciellt som det enda tillbehören till är chips och coleslaw. Och det tog inte mer än 5 minuter att skiva lök, vitkål och lite morötter och blanda det med sås på majonnäs, creme-fraiche och dijon senap. Till serverades en back med tjeckisk Primator. Som bonus kan det här räknas som bantarmat om man kör GI!



/P.

Kommentarer
Postat av: E

Förutom chipsen och ölen då...inte så GI

2010-02-01 @ 10:42:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0