Livsfarligt kryddsmör och lite kyckling

Och så kom det franska havssaltsmöret till använding! Det här kryddsmöret är något av det godaste jag ätit i mättat fettväg. Fick stålsätta mig för att inte slicka ur skålen!
Smöret hamnade så småningom på en kyckling som fick sällskap i ugnen av lite potatis, några champinjonen och ett gäng steklökar. En helt ok middag dagen före löning måste jag säga! Smöret kommer definitivt att dyka upp även i framtiden på en biff eller dylikt...eller som snacks...namnamnam




Till kryddsmöret behöver du:

100 g rumstempererat franskt havssaltsmör (det går säkert bra med vanligt smör också men då får du tillsätta lite mer salt)
1 kruka färsk dragon
1/2 matsked dijonsenap
1 tsk grönpeppar
1/2 tsk extra havssalt (lite mer om du använder vanligt smör)

Övrigt:

1 hel kyckling
Ett gäng små potatisar
Några champinjoner
ca 15 små steklökar

1. Mortla grönpepparen och hacka dragonen. Mortla dragonen tillsammans med pepparen. Tillsätt saltet och mortla lite till.
2. Klicka i senapen och blanda väl. Arbeta in i smöret.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Bryn kycklingen i smör (helst i en gjutjärnsgryta med lock) på medelhög värme. Vänd kycklingen så den har filéerna uppåt.
5. Skala lökarna, svär över att de är så små och så j*kla jobbiga att skala.
6. Peta ner potatis, lök och champinjoner i grytan runt om kycklingen.
7. Täck kycklingen med kryddsmöret och peta in lite under skinnet. Resten kommer rinna ner och koka grönsakerna i en grymt god sky.
8. Ställ in i ugnen under lock ca 45 minuter, sista fem min kan du ta av locket så den får lite krispigare yta.




Mums!

Kommentarer
Postat av: Agnes

ÅÅÅÅÅh vilken underbar matblogg du har Emelie. Har länge hört ryktet om denna sida, men glömt bort att kolla. Nu fick jag äntligen ändan ur vagnen! Inspirerande. Men känns nu lite trist att sätta igång med kvällens middag, en skittråkig cremefraiche-pastasås..

2009-11-25 @ 18:41:41
Postat av: E

Åh va roligt att höra! Tack fina du!

2009-12-07 @ 11:13:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0